قاعدگی و پوست: اثرات قاعدگی بر پوست و مو
قاعدگی باعث تغییرات زیادی در پوست می شود. همانطور که می دانید شروع چرخه در دختران بین 10 تا 15 سالگی است و تا 40 سالگی هر ماه اتفاق می افتد. هورمون های قدرتمندی مانند استروژن و پروژسترون در تنظیم خاصیت ارتجاعی و ظاهر پوست و همچنین کنترل قاعدگی موثر هستند. این بدان معنی است که در زنان، وضعیت قاعدگی و پوست برای چندین دهه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. تغییرات هورمونی که حتی با قاعدگی طبیعی همراه است، می تواند بر روی پوست زنان تأثیر بگذارد. علاوه بر این، برخی از زنان دچار عدم تعادل هورمونی و چرخه های قاعدگی نامنظم می شوند که به مشکلات پوستی مانند آکنه، خشکی و پوسته پوسته شدن صورت و موهای زائد بدن و صورت کمک می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و داشتن پوستی زیبا و سالم در دوران قاعدگی با ما همراه باشید.
قاعدگی و تغییرات پوستی و هورمونی در این دوران
قاعدگی که معمولاً پریود نامیده می شود. این یک فرآیند چرخه ای است که در آن پوشش داخلی رحم در پاسخ به هورمون ها ریخته می شود. بیشتر دوره های قاعدگی بین 25 تا 30 روز متغیر است و متوسط طول یک سیکل قاعدگی 28 روز است. چرخه قاعدگی به چهار مرحله تقسیم می شود:
- فاز قاعدگی
- فاز فولیکولی
- مرحله تخمک گذاری
- فاز لوتئال
سندرم پیش از قاعدگی یا PMS مجموعه ای از علائم است که اکثر زنان در دوره پس از تخمک گذاری و قبل از شروع قاعدگی تجربه می کنند. این علائم شامل ترکیبی از حالات و شرایط جسمی و روانی خاص است. محققان معتقدند که علت اصلی این مشکلات کاهش شدید سطح پروژسترون و استروژن در خون است که با شروع قاعدگی شروع به افزایش می کند و باعث می شود علائم سندرم پیش از قاعدگی به تدریج از بین برود.
برخی از زنان علائم کمی دارند و قابل تحمل است و برای برخی می تواند بسیار آزاردهنده باشد تا حدی که فرد از انجام کارهای روزانه دست بکشد. زنان در 30 سالگی علائم PMS را به بالاترین درجه تجربه می کنند.
فاز قاعدگی
این مرحله از روز اول قاعدگی شروع می شود و به طور متوسط 4 تا 6 روز طول می کشد. سطح استروژن و پروژسترون در پایین ترین حد خود است. این بدان معناست که عملکرد پوست مختل شده و هیدراتاسیون آن کاهش می یابد. همچنین سطح پایین پروژسترون منجر به فعالیت کمتر غدد چربی و تولید چربی کمتر و در نهایت خشکی و کم آبی پوست می شود.
فاز فولیکولی
بعد از پایان سیکل قاعدگی شروع می شود. فولیکول های تخمدان اکنون در حال آماده شدن برای آزادسازی یک تخمک جدید هستند. استروژن شروع به افزایش می کند و دیواره رحم ضخیم می شود تا تخمک بعدی را در خود جای دهد. در مرحله فولیکولی قاعدگی، پوست در بهترین حالت خود قرار دارد و صورت می درخشد.
با افزایش سطح استروژن، اندازه منافذ کاهش می یابد و تولید کلاژن افزایش می یابد. در این مرحله با افزودن یک اسکراب لایه بردار، سلول های مرده پوست را از بین برده و درخشندگی پوست خود را افزایش دهید.
همچنین می توانید ماسک های روشن کننده یا ماسک های ضد پیری را برای افزایش درخشندگی پوست امتحان کنید. در این مرحله به دلیل افزایش استروژن، پوست آبرسانی شده و روشن تر می شود. سعی کنید از سرم ویتامین C علاوه بر سرم های خواب مانند اسید هیالورونیک استفاده کنید تا این درخشش را طولانی تر کنید.
تخمک گذاری
این مرحله حدود 3 تا 4 روز طول می کشد. تخمک گذاری زمانی است که تخمدان یک تخمک را به داخل رحم رها می کند. در طول تخمک گذاری، استروژن بالا باقی می ماند و بدن شروع به تولید هورمون لوتئین می کند، که می تواند به این معنی باشد که پوست چرب تر و لکه ها ظاهر می شوند.
در این زمان بهتر است از لوازم آرایش و مرطوب کننده های سبک استفاده کنید. از یک پاک کننده ملایم استفاده کنید و صورت خود را با یک ماسک سم زدا پاک کنید و با اسید لاکتیک لایه برداری کنید تا برای مرحله بعدی و تولید روغن بیشتر آماده شوید. همچنین در این زمان سطح تستسترون باعث رشد بیشتر موهای صورت می شود.
فاز لوتئال (قبل از قاعدگی)
از روز چهاردهم تا روز بیست و هشتم ادامه دارد. در هفته اول فاز لوتئال، سطح پروژسترون و استروژن قبل از کاهش تا پایان فاز لوتئال افزایش می یابد. کاهش سطح استروژن و پروژسترون منجر به قاعدگی و شروع مجدد چرخه می شود.
این مرحله از 10 تا 14 روز طول می کشد که اغلب به دو مرحله فرعی تقسیم می شود. در نیمه اول، سطح پروژسترون افزایش می یابد تا به بدن سیگنال دهد که پوشش داخلی رحم را دست نخورده نگه دارد.
اگر باردار نیستید و تخمک بارور نشده است، نیمه دوم با تغییر چشمگیر در هورمون ها شروع می شود تا علائم قاعدگی نشان داده شود. اگر دقت کنید، زمان خداحافظی با استروژن است. در این مرحله افزایش سطح پروژسترون باعث تورم پوست می شود و ممکن است فرد دچار پاپول و جوش های التهابی و آکنه شود. در این مرحله لکه ها، چربی، رنگ ناهموار، پوست خشک خودنمایی می کند.
علاوه بر این، عدم تعادل تستسترون تولید چربی را افزایش می دهد و منجر به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش های بیشتر می شود. بنابراین، هدف اصلی حذف چربی اضافی بدون تحریک پوست است.
ابتدا پوست خود را به طور مرتب با یک پاک کننده ملایم تمیز کنید. به جای روی آوردن به مواد شیمیایی، نیاسینامید را برای متعادل کردن تولید روغن و کاهش التهاب امتحان کنید. همچنین توصیه می شود لایه برداری را به دو تا سه بار در هفته افزایش دهید و برای مقابله با گرفتگی پوست از ماسک های پاک کننده استفاده کنید تا بتوانید پریود و پوست خود را کنترل کنید.
استروژن و پروژسترون چگونه روی پوست تأثیر می گذارد؟
استروژن برای عملکرد طبیعی پوست و اجزای مختلف آن از جمله رگ های خونی، فولیکول های مو، غدد چربی و سلول های تولید کننده رنگدانه (ملانین و ملانوسیت ها) مهم است. همچنین ارتباط موثری با تولید کلاژن، افزایش شادابی پوست، افزایش تولید اسید هیالورونیک، بهبود پوست، آبرسانی بهتر پوست، کاهش فعالیت غدد چربی و بهبود زخم دارد.
تأثیر پروژسترون بر روی پوست کمتر آشکار است، اما اعتقاد بر این است که افزایش گردش خون و فعالیت غدد چربی در نیمه دوم چرخه قاعدگی تا حد زیادی به دلیل تأثیرات هورمون پروژسترون است.
در طول چرخه قاعدگی، استروژن و پروژسترون در پایین ترین سطح خود هستند. سطح پایین استروژن به این معنی است که عملکرد پوست در دوران قاعدگی مختل می شود و همه این عوامل منجر به خشکی و کم آبی پوست می شود. به همین دلیل، برخی از بیماری های پوستی مانند درماتیت، درماتیت آتوپیک، درماتیت تماسی و پسوریازیس ممکن است درست قبل یا در طول دوره بدتر شوند.
چه نوع افرادی به سندرم پیش از قاعدگی یا PMS مبتلا می شوند؟
از هر 4 زن، 3 زن سندرم پیش از قاعدگی یا PMS را تجربه می کنند. سطح علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از سطوح پایین تا بسیار زیاد متغیر باشد. این علائم در زنان باردار وجود ندارد. حتی زنانی که بارداری داشته اند نیز می توانند علائم PMS متفاوتی را در چرخه های بعدی چرخه قاعدگی خود پس از زایمان داشته باشند.
به طور کلی، زنانی که بارور هستند علائم PMS شدیدتری را تجربه خواهند کرد. افراد زیر بیشتر مستعد PMS هستند:
- زنانی که سطح استرس بالایی دارند
- زنان با سابقه خانوادگی افسردگی
- سابقه شخصی افسردگی یا افسردگی پس از زایمان
آیا وضعیت سندرم پیش از قاعدگی یا PMS در سنین مختلف تغییر می کند؟
بله اگر معمولا علائم PMS دارید، این علائم در دهه 30 و اوایل دهه 40 زندگی شما به اوج خود می رسد. مخصوصاً افرادی که در دوره قاعدگی خود دچار تغییرات خلقی و تغییرات ناگهانی می شوند. غم و اندوه و ناامیدی شدید و احساسات ناگهانی از جمله این نوع تغییرات ناگهانی ذهنی است.
با افزایش سن، بدن شما تغییر می کند و سطح هورمون ها نیز تغییر می کند. بنابراین، شرایط و علائم PMS ممکن است بسته به روند تغییر بدن شما با افزایش سن کاهش یا افزایش یابد. سندرم پیش از قاعدگی قطعا با شروع یائسگی از بین می رود.
علائم شایع سندرم پیش از قاعدگی یا PMS
علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است علائم فیزیکی مانند نفخ و درد را تجربه کنید یا از تغییرات عاطفی مانند افسردگی رنج ببرید. گاهی اوقات هر دو نوع علائم قابل مشاهده است. همانطور که گفته شد، افراد در سنین مختلف در طول سال ها تغییراتی در علائم خود خواهند داشت.
علائم فیزیکی سندرم پیش از قاعدگی
- تورم و درد در ناحیه قفسه سینه
- یبوست یا اسهال
- نفخ شکم
- گرفتگی عضلات و درد شکم
- سردرد و کمر درد
- تغییر شکل ظاهر
- کاهش تحمل صدا و نور
علائم روانی سندرم پیش از قاعدگی
- تحریک پذیری و افزایش حساسیت
- من بسیار خسته ام
- مشکلات خواب (کاهش یا افزایش)
- کاهش یا افزایش اشتها
- تمرکز حافظه مشکل است
- استرس، تنش و عصبانیت
- افسردگی، احساس غم و گریه
- تقویت کننده خلق و خوی فوری
- کاهش میل جنسی
اگر علائم فوق را دارید و آنقدر شدید هستند که زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار می دهند، با پزشک خود مشورت کنید.
روش های تشخیص سندرم پیش از قاعدگی
هیچ آزمایش یا آزمایش خاصی برای تشخیص و تعیین PMS شما وجود ندارد. پزشک شما با شما صحبت خواهد کرد. علائمی که دارید تاریخ شروع و پایان آنها در چرخه ماهانه و شدت آنها و میزان تأثیر آنها بر روال زندگی شما را بررسی می کند. اگر علائم زیر را دارید، احتمالاً از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید:
5 روز قبل از شروع قاعدگی علائم را مشاهده می کنید. (شما حداقل برای 3 دوره متوالی علائم داشته اید)
علائم تا 4 روز پس از شروع قاعدگی ناپدید می شوند.
علائم ذهنی این دوران انگیزه شما را برای انجام کارهایی که دوست دارید کاهش می دهد.
سعی کنید اطلاعات لازم و علائمی که بعد از چند ماه دارید را در یک تقویم یادداشت کنید. یا می توانید از برنامه های مرتبط کمک بگیرید تا هنگام مراجعه به پزشک اطلاعات کافی در مورد تغییر وضعیت خود داشته باشید.
تاثیر PMS بر سلامت کلی شما
نیمی از زنانی که به دنبال تسکین علائم PMS هستند از مشکل دیگری نیز رنج می برند که در طول PMS بدتر می شود. لیست بیماری هایی که علائمی مشابه PMS دارند را مشاهده کنید:
افسردگی و مشکلات عصبی: این مورد به علائم روانی سندرم پیش از قاعدگی نزدیک است. بنابراین افراد مبتلا به این مشکلات قبل و حین قاعدگی با تشدید علائم بیماری مواجه خواهند شد.
دردهای عضلانی و گرفتگی / مشکلات ستون فقرات / سندرم خستگی مزمن: زنان مبتلا به این شرایط در طول PMS افزایش علائم را تجربه می کنند. خونریزی شدید نیز در این دسته از افراد مشاهده می شود.
سندرم روده تحریک پذیر: این سندرم باعث اسپاسم شدید در عضلات شکم و کمر و نفخ شکم می شود که درست قبل از پریود افزایش می یابد.
سندرم درد مثانه: این افراد در دوران پیش از پریود نیز گرفتگی عضلات شدیدتری را تجربه خواهند کرد.
PMS همچنین مشکلات میگرن، آسم و آلرژی را بدتر می کند.
مراقبت از پوست در دوران قاعدگی
هر ماه با افزایش و کاهش سطح هورمون ها و تغییرات آنها، تغییرات مختلفی در بدن زنان رخ می دهد – از تغییر خلق و خو گرفته تا نفخ و اشتها. هورمون ها در طول چرخه قاعدگی 28 تا 35 روزه، از جمله پوست، بر اکثر عملکردهای بدن تأثیر می گذارند. با درک اینکه از طریق تغییرات هورمونی در بدن چه اتفاقی برای پوست میافتد، میتوانید برنامه مراقبت از پوست خود را طوری برنامهریزی کنید که تحریکات پوستی را به حداقل برسانید و پوست و چرخه خود را به بهترین شکل حفظ کنید.
چرخه قاعدگی از اولین روز قاعدگی شروع می شود و با شروع دوره بعدی به پایان می رسد. در اینجا، با دانستن الگوی هورمونی بدن خود، می توانید تغییرات مراقبت از پوست را که در بدن شما اتفاق می افتد را پیش بینی کنید و مراقبت از پوست خود را با چرخه منحصر به فرد خود تنظیم کنید.
قاعدگی به معنای ریزش دیواره رحم است. در این مرحله سطح استروژن و پروژسترون پایین است، بنابراین پوست خشک، کدر و خسته به نظر می رسد. توصیه می شود مقدار مرطوب کننده ها را در برنامه مراقبت از پوست خود افزایش دهید. افزایش هیدراتاسیون داخلی و خارجی کلیدی است.
در همین حال، افزایش سطح هورمون پروستاگلاندین می تواند به معنای حساس تر شدن پوست باشد. سعی کنید روغن ها و کرم های غلیظ صورت را در برنامه روزانه خود بگنجانید. همچنین می توانید از ماسک ها یا ماسک های مرطوب کننده شب استفاده کنید.
توجه داشته باشید که در این زمان از قاعدگی پوست حساس است، از محصولاتی که بسیار حساس هستند و همچنین از محصولات لایه بردار تهاجمی استفاده نکنید.
تاثیر قاعدگی بر روی مو
در حالی که پوست بیشتر به تغییرات هورمونی در طول قاعدگی واکنش نشان می دهد، مو نیز به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
وقتی پریود می شوید، ممکن است متوجه شوید که موهایتان کدرتر به نظر می رسد و پوست سرتان ممکن است به لمس حساس باشد. در این زمان، سطح استروژن حداقل است و پروستاگلاندین ها بسیار بالا هستند. این هورمون باعث حساسیت بیش از حد پوست سر می شود.
در این دوره موها بیش از حد معمول چرب می شوند و هورمون ها بیشتر از حد طبیعی نوسان می کنند و تستوسترون بیشتری تولید می کنند که ترشح سبوم را افزایش می دهد و موها را چسبناک و چرب می کند. ممکن است وسوسه شوید که موهایتان را هر روز در طول دوره قاعدگی بشویید، اما شستن روزانه موهایتان روغن طبیعی موهایتان را از بین میبرد، بنابراین از یک شامپوی خشک خوب استفاده کنید تا روغن اضافی را جذب کرده و آنها را شادابتر کنید.
به دلیل حساسیت بیش از حد پوست سر در دوران قاعدگی از کشیدن مو هنگام شانه زدن خودداری کنید. در عوض، شانه ای با دندانه پهن انتخاب کنید و با موهای خود ملایم باشید. در دوران قاعدگی سطح استروژن بسیار پایین است و ممکن است عنصر آهن در بدن شما کاهش یابد و باعث ریزش موی شما بیش از حد معمول شود.
در واقع در برخی موارد خونریزی شدید باعث ریزش و نازک شدن مو می شود. با پزشک خود در مورد اینکه آیا در طول سیکل قاعدگی خود به مکمل آهن نیاز دارید یا خیر صحبت کنید و برای جلوگیری از ریزش بیشتر از موهای سفت مانند قیطان اجتناب کنید. همچنین هر کاری که باعث حساسیت بیشتر می شود مانند اکستنشن، رنگ کردن و صاف کردن مو را به تعویق بیندازید.
یک هفته پس از پایان چرخه زمانی است که سطح استروژن شروع به افزایش می کند و تستوسترون کاهش می یابد. در این زمان است که پوست و مو تمیزتر و شاداب تر به نظر می رسند و در نهایت سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و از وسواس بیش از حد به آنها دست بردارید.
درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی
نکات زیر به شما کمک می کند تا وضعیت بدنی و سلامت کلی بهتری داشته باشید. همچنین با کمک آنها می توان برخی از علائم سندرم قاعدگی را کاهش داد یا از بین برد:
تمرینات هوازی را به طور منظم در طول ماه انجام دهید: ورزش به حل مشکلات تمرکز، افسردگی و مشکلات مزمن کمک می کند.
غذای سالم بخورید: پرهیز از غذاهای حاوی کافئین، نمک و شکر مصنوعی 2 هفته قبل از قاعدگی، بسیاری از علائم سندرم قاعدگی را کاهش می دهد.
خواب کافی: سعی کنید هر شب ۸ ساعت بخوابید. خوابیدن کمتر از این مقدار باعث افسردگی، عصبانیت و استرس می شود و می تواند برخی از علائم PMS مانند نوسانات خلقی ناگهانی را افزایش دهد.
راه حل استرس را بیاموزید: با دوستان خود در مورد آن صحبت کنید! یا یک دفتر خاطرات داشته باشید. راه حل هایی مانند یوگا، ماساژ و مدیتیشن نیز موثر هستند.
سیگار نکشید: یک آزمایش نشان می دهد که زنان سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به PMS هستند. سیگاری ها علائم شدیدتری را تجربه می کنند.
داروهایی برای درمان سندرم قاعدگی
برای درمان مشکلات این دوران در صورت نیاز به کمک پزشکی تخصصی، پزشک آن را تجویز می کند. اما ما برخی از داروهای بدون نسخه را ارائه می دهیم که به کاهش یا از بین بردن علائم PMS کمک می کنند.
مسکنها: برخی مسکنهای بدون نسخه وجود دارند که به کاهش برخی از علائم فیزیکی این دوره مانند گرفتگی عضلات شکم، سردرد، درد سینهها و کمردرد کمک میکنند، مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین. زنانی که این داروها را مصرف می کنند، کاهش خونریزی و درد را مشاهده می کنند.
درمانهای دارویی که ممکن است پزشک شما تجویز کند نیز یکی از انواعی است که در مورد آن صحبت میکنیم:
درمان هورمونی: استفاده از داروهای ضد بارداری، استفاده از این داروها می تواند برخی از موارد فیزیکی را در شما کاهش دهد. اما قبل از مصرف مداوم این داروها، باید در بین انواع مختلف آنها، داروی موثر و بدون عوارض جانبی پیدا کنید. در برخی موارد استفاده از انواع نامناسب برخی از عوارض را افزایش می دهد.
داروهای ضد افسردگی: اگر داروهای دیگر در کاهش علائم روانی در این دوره به فرد کمک نمی کند، باید داروهای ضد افسردگی تجویزی مصرف کند.
دیورتیک ها (افزایش ادرار): می توانند علائم تورم و درد در قفسه سینه و شکم را کاهش دهند.
داروهای ضد اضطراب: باعث عصبانیت و استرس می شود.
همه داروها علاوه بر فواید درمانی، خطرات و عوارض جانبی نیز دارند. قبل از مصرف حتماً از پزشک خود بخواهید تا شما را در مورد خطرات، عوارض جانبی و خطرات دارو مطلع کند.
ویتامین ها و مواد معدنی برای درمان سندرم پیش از قاعدگی
تأثیر ویتامین ها و مواد معدنی در کاهش و درمان علائم PMS به طور قطعی مشخص نشده است، اما احتمالاً تأثیر مثبتی دارند. مطالعات فوایدی را برای موارد زیر یافته اند:
کلسیم
کلسیم علائمی مانند نفخ، گرسنگی بیش از حد و افسردگی را کاهش می دهد. کلسیم را می توان به صورت خوراکی از غذاهایی مانند شیر غنی شده با کلسیم، پنیر، ماست، آب پرتقال، غلات و نان دریافت کرد. می توانید از مکمل های کلسیم نیز استفاده کنید.
ویتامین B6
ویتامین B6 علائمی مانند نوسانات خلقی ناگهانی، تحریک پذیری، فراموشی، نفخ و عصبانیت را کاهش می دهد. در ماهی، گوشت مرغ و مرغ، سیب زمینی، میوه ها (به جز مرکبات) و دانه های میوه یافت می شود. می توانید از مکمل های غذایی آن نیز استفاده کنید.
منیزیم
اگر در طول PMS با سردردهای شدید دست و پنجه نرم می کنید، منیزیم می تواند کمک کننده باشد. اما فراموش نکنید که قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید. منیزیم در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، دانه ها و آجیل به وفور یافت می شود. همچنین به عنوان مکمل های خوراکی موجود است.
امگا 3 و امگا 6
آزمایشات نشان می دهد که این اسیدهای چرب به کاهش علائم PMS کمک می کنند. بذر کتان، گیاهان برگ سبز، ماهی و آجیل به وفور یافت می شود. و همچنین مکمل های غذایی آنها موجود است.
یکی دیگر از عوارض قاعدگی
یکی از عوارض شایع پریود، بروز جوش های هورمونی در این دوره است. این مورد نیز مانند موارد ذکر شده شامل زنان در هر سنی است که به دنبال راه حلی برای بهبود خود هستند.
درمان آکنه صورت در دوران قاعدگی
قبل از اینکه به دنبال درمان آکنه باشید، بهتر است آن را بهتر بشناسید، آکنهای که مربوط به دوره قاعدگی شماست در هفته منتهی به پریود بدتر میشود و زمانی که پریودتان تمام میشود، از بین میرود یا بهبود مییابد و عمدتا روی گونهها است. آنها در یک سوم پایینی صورت روی گردن و به ندرت روی سینه و پشت ظاهر می شوند.
هورمون های شما در طول چرخه قاعدگی در نوسان هستند. درست قبل از قاعدگی، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می یابد، که غدد چربی را تحریک می کند تا سبوم بیشتری تولید کند و منجر به آکنه شود. هورمون ها همچنین می توانند التهاب پوست و تولید باکتری های تولید کننده پوست را افزایش دهند.
چگونه جوش های عمیق و دردناک را از بین ببریم؟
جوشهای عمیق و کیستهایی که گاهی با پریود ظاهر میشوند میتوانند برای برخی بسیار دردناک باشند، اما کارهایی وجود دارد که میتوانید برای کاهش درد انجام دهید.
قرار دادن کمپرس گرم به مدت 10 تا 15 دقیقه هر بار، سه یا چهار بار در روز، به تسکین درد و تخلیه چرک کمک می کند. کمپرس سرد یا یخ به مدت 5 تا 10 دقیقه برای تسکین درد و تورم و بنزوئیل پراکسید برای از بین بردن باکتری ها. آکنه و پوست قاعدگی می تواند به خصوص سرسخت باشد. شما می توانید با ترکیبی از محصولات بدون نسخه (OTC) به سرعت بخشیدن به روند بهبودی کمک کنید.
صورت خود را دو بار در روز با یک پاک کننده ملایم بدون صابون بشویید.
از پدهای اسید گلیکولیک برای حذف سلول های مرده پوست، کاهش التهاب و تشویق رشد پوست جدید استفاده کنید.
از درمان لکههای بنزوئیل پراکسید بدون نسخه استفاده کنید که با قدرت کمتری مانند 2.5 درصد شروع میشود.
از یک محصول بدون نسخه اسید سالیسیلیک مانند پاک کننده یا کرم استفاده کنید تا منافذ را شفاف نگه دارید.
از روغن درخت چای استفاده کنید.
روغن درخت چای در از بین بردن باکتری ها و درمان آکنه های خفیف تا متوسط موثر است.
کارهای دیگری که می توانید برای مدیریت آکنه قاعدگی انجام دهید:
از محصولات تحریک کننده مانند ضد آفتاب های روغنی، لوازم آرایشی، روغن ها و کانسیلرها خودداری کنید.
از پوست خود در برابر ساییدگی در برابر چیزهایی مانند یقه های تنگ، کمربند یا کلاه ایمنی محافظت کنید.
قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش را با دور ماندن از نور خورشید تا حد امکان و استفاده از مرطوب کننده بدون روغن همراه با ضد آفتاب محدود کنید.
بعد از فعالیت هایی که باعث تعریق شما می شود صورت خود را بشویید.
طبق دستورالعمل از محصولات آکنه استفاده کنید. استفاده زیاد باعث تحریک و خشکی پوست می شود.
رژیم غذایی
غذاهای زیر در تشدید آکنه موثر هستند:
غذاها و نوشیدنی های شیرین
نان سفید
غذاهای فراوری شده
بسیاری از این غذاها با افزایش التهاب مرتبط هستند که به آکنه نیز کمک می کند.
سعی کنید مصرف این غذاها را محدود کنید. لازم نیست به طور کامل از آنها اجتناب کنید، اما کاهش آنها می تواند به پوست شما کمک کند.
درمان با نسخه
اگر پس از انجام درمانهای بدون نسخه و خانگی برای سه دوره، آکنههای مکرر باقی میماند. در مورد درمان آکنه با پزشک یا متخصص پوست خود صحبت کنید.
انواع آکنه هورمونی
هنگامی که یک زن مسن بعد از بلوغ از آکنه مزمن رنج می برد، به دلیل تغییرات در سطح هورمون های جنسی است که در نهایت منجر به بروز آکنه می شود. معمولا این اتفاق زمانی می افتد که سطح تستوسترون بالا باشد، اما به طور کلی کمبود زیاد یا شدید تمام این هورمون های جنسی می تواند منجر به ظاهر شدن جوش شود. در مورد تغییرات هورمونی و ارتباط آن با جوش ها صحبت های زیادی وجود دارد، اما در این مقاله قصد داریم به طور انحصاری به جوش های دوران قاعدگی بپردازیم.
چرا نوسانات هورمونی باعث ایجاد جوش در دوران قاعدگی می شود
همه آنها تحت تأثیر تولید سبوم طبیعی (سبوم) و اندازه منافذ پوست هستند. هورمون استروژن تولید و ترشح سبوم را کاهش می دهد و منافذ پوست را کوچک می کند.
بنابراین، در دوره ای از چرخه ماهانه زنان که هورمون غالب استروژن است (در زنان سالم در فاز فولیکولی و قبل از تخمک گذاری)، پوست ظاهری بسیار عالی بدون آکنه دارد. به طور کلی علت خشکی پوست و منافذ ظریف در زنان نسبت به مردان را می توان در این هورمون جستجو کرد.
از طرفی آندروژن ها باعث افزایش تولید، ترشح سبوم و افزایش اندازه منافذ پوست می شوند. بنابراین زمانی که میزان آندروژن افزایش یابد (در دوران قاعدگی و قبل از تخمک گذاری در زنان سالم)، شاهد بسته شدن منافذ پوست، جوش های سرسیاه و سرسفید در سطح پوست خواهید بود. با افزایش منافذ پوست و افزایش سبوم همزمان، در دوران قاعدگی شاهد مسدود شدن منافذ و جوش های پوستی خواهید بود.
سبوم و روغن موجود در منافذ، منبع غذایی اصلی برای باکتری های مولد آکنه هستند. پس از پایان دوره قاعدگی، زمانی که سطح هورمون شما به حالت عادی بازگردد، منافذ مسدود شده پاک می شوند و شاهد بهبود جوش ها خواهید بود. اما گاهی با نفوذ باکتری ها به منافذ، احتمال عفونت و جوش های چرکی مزمن وجود دارد.
نحوه درمان آکنه در دوران قاعدگی
برای درمان جوش های دوران قاعدگی باید سطح آندروژن کنترل شود
اولین قدم برای درمان آکنه قاعدگی این است که سطح آندروژن (تستوسترون) خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که خیلی بالا نیست.
سطح خود را با انجام آزمایشات هورمونی بررسی کنید.
با مراقبت روزانه و تغذیه مناسب می توان میزان هورمون ها را کنترل کرد. اگر آنها بیش از حد بالا باشند، پزشکان به درمان دارویی می روند.
درمان آکنه در دوران قاعدگی با لایه برداری منظم پوست
می دانید و در این مقاله نیز اشاره شد که یکی از عوامل اصلی انتشار آکنه روی پوست منافذ پوست هستند. یکی از راه های درمان آکنه در دوران قاعدگی و حتی به طور کلی، بازکردن منافذ پوست تا حد امکان بدون آسیب رساندن به پوست است.
برای لایه برداری صبر نکنید تا پوست شما کدر یا مرده به نظر برسد. با لایهبرداری هفتگی با سری برسهای لایهبردار صورت Cute Skin به عنوان گامی در روتین مراقبت از پوست خود، به جلوگیری از جوشهای دوران قاعدگی کمک خواهید کرد.
از مکمل های زیر برای کمک به چرخه هورمونی و متابولیسم استفاده کنید
منیزیم (برای تأثیر بیشتر به شکل لوسیون پوست)
روغن گل پامچال
ویتامین B-6
مولتی ویتامین مناسب برای خانم ها
– گیاهان دارویی مناسب برای کبد:
بررسی میزان پروژسترون برای درمان جوش در دوران قاعدگی
یکی از وظایف پروژسترون تنظیم هورمون های دیگر بدن است و در صورت کم شدن هورمون های دیگر مختل می شود.
در مورد مقادیر بالای پروژسترون و تاثیر آن بر تولید سبوم مضاعف صحبت کرده ایم، اما بهتر است بدانید که مقادیر بسیار کم پروژسترون و عدم تولید مقدار مفید سبوم نیز تاثیرات منفی بر روی ظاهر سالم خواهد داشت. از پوست زیرا سبوم یک ماده جذب کننده رطوبت است که ظاهری سالم و شاداب به پوست شما می بخشد.
کاهش استرس ناشی از درمان آکنه در دوران قاعدگی
حتما میدانید که سطح پایینتر استرس باعث میشود بدن به چرخه طبیعی و سالم خود بازگردد و استرس زیاد برای سلامتی شما مضر است.
به گفته بسیاری از پزشکان و متخصصان، استرس ریشه و عامل اصلی بسیاری از بیماری ها است.
بعد از این که ما تحت کنترل هورمون ها هستیم، ممکن است نتوانیم در نبرد با آنها پیروز شویم، اما می توانیم پوست خود را در دوران قاعدگی شاداب نگه داریم و آسیب را به حداقل برسانیم.
برای شفافیت پوست در دوران قاعدگی، برنامه ماهانه خود را 10 تا 12 روز قبل از شروع قاعدگی برنامه ریزی کنید، این کار ضرر کمتری برای پوست دارد.
استفاده از لوازم آرایشی را به حداقل برسانید و به پوست خود اجازه تنفس دهید از کرم شیر و زردچوبه، پوست میوه ها و ماسک های خانگی برای جوانسازی طبیعی پوست خود استفاده کنید. به خورشید حساس تر است
پوست در طول قاعدگی خشک می شود، بنابراین عسل نه تنها علائم آکنه را کاهش می دهد، بلکه آبرسان و ضدعفونی کننده طبیعی است و به پوست شما درخشندگی می دهد. همچنین می توانید ماسک مرطوب کننده خانگی مانند خیار و آلوئه ورا را انتخاب کنید.
گلاب یک انتخاب عالی برای یک تونر طبیعی است برای جلوگیری از خشکی پوست آب فراوان بنوشید غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E و آنتی اکسیدان بخورید اینها به کاهش التهاب کمک می کنند مکمل روغن های گیاهی، مغزها و دانه ها و در نهایت ورزش و آرامش در مراقبت از پوست در دوران قاعدگی بسیار مهم است.
استروژن و پروژسترون چگونه روی پوست تأثیر می گذارد؟
استروژن برای عملکرد طبیعی پوست و اجزای مختلف آن از جمله رگ های خونی، فولیکول های مو، غدد چربی و سلول های تولید کننده رنگدانه (ملانین و ملانوسیت ها) مهم است. همچنین ارتباط موثری با تولید کلاژن، افزایش ضخامت پوست، افزایش تولید اسید هیالورونیک، بهبود عملکرد سد پوست، آبرسانی بهتر پوست، کاهش فعالیت غدد چربی و بهبود زخم دارد.
چه نوع افرادی به سندرم پیش از قاعدگی یا PMS مبتلا می شوند؟
از هر 4 زن، 3 زن سندرم پیش از قاعدگی یا PMS را تجربه می کنند. سطح علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از سطوح پایین تا بسیار زیاد متغیر باشد. این علائم در زنان باردار وجود ندارد. حتی زنانی که بارداری داشته اند نیز می توانند علائم PMS متفاوتی را در چرخه های بعدی چرخه قاعدگی خود پس از زایمان داشته باشند.
علائم رایج سندرم پیش از قاعدگی یا PMS چیست؟
علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است علائم فیزیکی مانند نفخ و درد را تجربه کنید یا از تغییرات عاطفی مانند افسردگی رنج ببرید. گاهی اوقات هر دو نوع علائم قابل مشاهده است. همانطور که گفته شد، افراد در سنین مختلف در طول سال ها تغییراتی در علائم خود خواهند داشت.
آیا قاعدگی روی مو تاثیر می گذارد؟
در حالی که پوست بیشتر به تغییرات هورمونی در طول قاعدگی واکنش نشان می دهد، موها نیز به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند. وقتی پریود می شوید، ممکن است متوجه شوید که موهای شما کدرتر به نظر می رسد و پوست سر شما ممکن است به لمس حساس باشد. در این زمان، سطح استروژن حداقل است و پروستاگلاندین ها بسیار بالا هستند. این هورمون باعث حساسیت بیش از حد پوست سر می شود.